E-KAFKASYA
19 Mayıs 2012, 17:55 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: (¯`·._.· "E-KAFKASYA FORUM" Fesapş - Bziyla Şağaygua - Hoşgeldiniz ·._.·´¯)

Forum Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yalova Çavuşköy'de piknik vardı.  (Okunma Sayısı 1097 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rafet Dzibe
Rafet DZIBE
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Haziran 2011, 23:58 »
Konuyu bölYukarı git

Değerli forum katılımcıları,
26.06.2011 tarihinde Pazar günü Yalova-Altınova-Çavuşköy'de bir piknik yapıldı. Piknik hakkında sizlere kendi intibamı sunmak istiyorum, müsaadelerinizle.
Katılım oldukçe renkli, hareketli, bereketli ve tarihiydi.
Renkliydi, çünkü; pikniğe İstanbul, İzmir,Ankara, İzmit v.b. Çerkes'lerin bulunduğu yerlerden katılımlar oldu. Hatta Suriye'den bile misafirlerimiz vardı. Yıldızı şu günlerde hızla parlamaya devam eden Suriye'den Tambi Cumok vardı. Ayrıca Adigece şarkıları bulunan sanatçımız Nurhan FİDAN hanım da vardı. Yıllardır hem akordiyon hocalığı, hem ekip hocalığı yapan büyük emektar Sayın Hacı Murat DAĞISTANLI'da vardı. Kendisini akordiyon çalarken yakından gördüm ve bizlerin 1980'li yıllarda doldurduğu kasetleriyle hayal dünyasına dalmasına sebep olan o mutluluktan içimizden bizi dans ettiren havaları hala nasıl bir büyük coşkuyla ustalıkla çaldığını gördüm. İnsan saygı duymak zorunda kalıyor emeğine.
Hareketliydi çünkü;  İnsanı sıkmayan bir sıcak hava vardı ama rüzgar başladığında bizim Çerkeshamallı'nın soğukları hemen başlıyordu. Yani hava tam müzik, wored, şeşen kaşo havasıydı. Etrafta 15 yaş ve altındaki çocuklar çok hareketli şekilde top oynuyorlardı. Sonra küçücük yaşından beklenmeyen ustalıkla dev gibi garmonu dizine koyup neredeyse her türlü Çerkes Müziğini büyük bir ustalıkla çalan sempatik, Suriye Çerkeslerinden C'emguy'ların Cumok sülalesinden Nart'ımko Tambi ortalığı hayreti şayanda bırakarak garmonu neredeyse konuşturmaya başladı. Herkesin büyük ilgisini topladı üzerinde. Doğal olarak yorulduğunda da diğer büyük abileri akordiyonla müzik işlevinin devamını getirdiler.
Bereketliydi çünkü; uzaktan gördüğüm kadarıyla yeni model yüzükler, ve hediyelik eşyalar,cd'ler epeyce sattı. Yemek(2 şelame, pirinç pilavı, ayran ve bir adet tulumba tatlısı) molası sonrası ise TRT-3'de defalarca vals temposunda müziklerini dinlemeye doyamadığımız Sanatçımız Nurhan FİDAN sahne aldı ve orada bulunan büyük/küçük tüm insanlarımızı etkisi altına aldı ve herkese dejuv yaptırdı, Sinane daxe parçasının nakaratını yüksek sesle söylettirdi. Ben bile bağıra çağıra katıldım yani o kadar. Garmon virtiözü Tambi iş başındaydı bu arada.
Tarihiydi çünkü; Yalova bölgesi thamatelerinin de bulundu bir ortamda, Heykeltraş Nuh AÇIN tarafından çok muazzam yapılmış at üstünde çerkes atlısı anıtının köyün en yaşlısı Thamate tarafından kırmızı kurdale kesilerek açılışı yapıldı. Heykel sanki Ç'eraş TEMBOT'un Şıuwzako (Tek atlı) romanındaki kahramandı, öyle bir intiba uyandırıyor insanda.
Sonuç olarak; bu ortamı bizlere oluşturarak, yaşatan bizlerin hayat sevincimizi arttıran organizatörlere ve katılanlara, atlı çerkes savaşçısı heykelinin yapımında büyük emekleri geçen Hatko Kani, heykeli ortaya çıkaran Heykeltraş Nuh'a şahsen teşekkür ederim. Elleri dert görmesin. Köy bence tarihi bir gün yaşadı.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.09 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.032s, 2q)