E-KAFKASYA
19 Mayıs 2012, 19:17 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: (¯`·._.· "www.kafkasvideo.net"·._.·´¯)

Forum Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sinan Taymin Albayrak  (Okunma Sayısı 3851 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CircassianPrincess
.
Site Yöneticisi
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Wzidcasem Yipse Wufeğade.

« : 12 Mart 2008, 23:56 »
Konuyu bölYukarı git

10 yaşındayken ailesiyle yaşadığı Almanya'dan Ankara'ya dönen Albayrak, Kafkas kökenli. Çerkez olduğunu ısrarla vurgulayan Sinan Taymin Albayrak, mühendis olmak isterken kendini konservutavarda buldu ve bugünlere gelen yolculuğuna ilk adımını attı. İşte kendi ağzından Sinan Taymin Albayrak...

*İsminizi kendiniz koyacak olsanız, ne koyardınız?
Kendi ismimi koydum zaten. Taymin, Çerkez'ce bir isim.

*Hangi durumda birine yalvarırsınız? Yalvarmak?
Allah yalvartmasın, belki sevdiğime.

*Hep yaptığınız ama başkaları tarafından tuhaf karşılanan şey?
Alkol kullanmamam başkaları tarafından tuhaf karşılanıyor.

*Yaşadığınız en büyük acı ne?
Çeçen lider Dudayev'in ölümü. O toprakların bağımsızlığını sağlayabilecek, seslerini, çığlıklarını, haykırışlarını dünyaya duyurabilecek son liderdi.

*Sevgilinizi aldattınız mı?
Sevgili, eş, dost... Bütün güzel anlamları bu tek kelime o kadar güzel almış ki, içine. Bu güzelliğe kıyılır mı?

*Aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Nasıl belirtiler gösterirsiniz? Kalbimin koşturmaya başlamasından, gözlerimin neminden, konuşmaya başladığımda gevelememden aşık olduğumu anlayabilirsiniz.

*Size kazık atan birinden nasıl intikam almak istersiniz?
Belki almam. Bana kazık atan, kendi ihmalimden bunu başarmıştır. Kendimden intikam alırım, onu alkışlarım. Alkışlarken ellerimin arasına sıkışırsa onu bilmem, 'kazadır' derim.

*Kendinizi tarif etmenizi istesem...
Çok sakin bir insanımdır. Ama bu sakinliğin içinde büyük bir öfke bulundururum her daim. Bu öfkem kayıtsızlığa, duyarsızlığa karşı, çevresini görmezden gelen, bir gülümsemeyi bile esirgeyen insanlara karşı. Sevgiye çok önem veririm. Sevgi almaktan korku duysam da sevgi verme konusunda oldukça başarılıyım. Selama ve kelama çok önem veririm. Bulunduğum her sette bunu oluşturmaya çalışırım. Asık suratlı birini gördüğüm zaman özellikle üzerine giderim. Bir tebessümün ne kadar önemli olduğunu bir şekilde anlatmaya çalışırım. Zor bir iş yapıyoruz set ortamında, bir tebessümün yayılmasıyla o işin performansının ne kadar artabileceğini biliyorum çünkü. Bir merhaba diyebilmek ve cevabını alabilmek çok önemlidir hayat içinde. Osmanlı zamanında bir kişi sabah dükkanını açtığı zaman yandaki esnafa çiçek hediye edermiş. Sabah işe başlarken birbirine çiçek verirlermiş. Böyle güzel bir kültür, insanlık, sevgi varmış eskiden. Dinlerin temelinde de şundan bahseder; "Yaratılan her şeyin çevresinde bir çekim vardır ve kökeni de sevgidir".

*Biraz çapkınsınız sanırım...
Çapkın değilim.Çerkez kültüründe sözel iltifat diye bir şey vardır.Kızla erkeğin sözel sataşması gibi bir şey. Yani kızı kelimelerle ihya etmek, esprili bir şekilde ona iltifat etmek gibi. Böylece gençler zekalarını algılarlar, birbirleri için uygun mu değil mi onu anlarlar. Ben bu anlamda muhabbet insanı olduğumu düşünüyorum. Bazen bu çapkınlık gibi anlaşılabilir. Oysa ki ben doğal davranırım sadece.

* Bir kadında aradığınız özellikler?
Karakterini oluşturmuş olması lazım. Ben bir kadını ilk nasıl görüp beğenmişsem sonrasında da öyle görmek ve öyle devam etmesini isterim. Hepimizin zayıf düştüğü anlar olur ama bu genele yayılırsa kaybolur bende duygu. Birlikte olduğum kadın tökezlediğim yerde beni elimden tutup kaldırmalı. Himaye eden, sarmalayan sadece erkek değildir artık. Zaman değiştiği gibi beklentiler, duygular da değişiyor. Biz erkekler de zayıfladığımızı düşünüyoruz. Artık dışarıda mücadele ettiğimiz alanlar çok değişti. Eskiden çok basitti, toprak, tarla, at vardı. Artık tuğlalar arasında o kadar sıkışıp kalıyoruz ki nefes alacağımız tek yer kadının yüreği. Ve o kadının yüreği seni barındırmak için sağlam ve güçlü olmalı. Belki ben zor bir insanım. Ama yine de beni, duygularımı yönlendirmek, ehlileştirmek çok kolay.

*Aileniz oyuncu olmanızdan memnun mu?
Oyuncu olmamı en başta annemin ve babamın çok canı gönülden desteklediklerini söyleyemem. Ben mühendis olacaktım, olmadı. Ama şimdi evet gurur duyuyorlar, izliyorlar.
Benim de bir takım kurallarım vardır ekranda. Türkan Şoray kanunları gibi. Birlikte olduğum kadına, ileride eşime, anneme, babama karşı hayal kırıklığı yaşatmak istemem. Oyunculuğun bütün gereklerini yerine getirmem diyeyim. En basit anlamda marke yaparım.

*Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Dünyaya dair sorunlara biraz duyarlı kalabilmek şart. Oyunculuğu bir araç gibi görüyorum. Belki farklı bir yolla söz hakkı istiyorum. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki önümüzdeki 20 yıl içinde dünyada hem sınırsal hem de sosyolojik anlamda değişiklikler olacak. Zaten küresel ısınma gibi sorunlar var. Bu anlamda insanları kutuplara ayırmak doğru değil. Sevsin ya da sevmesin, inansın ya da inanmasın bütünlük sağlamak adına bunlara dikkat etmeliyiz. İleride bir kitap projem var. Yaptığım işlerle çeşitli kesimlere dokunabilmem gerekiyor. Allah bana o gücü versin dileğindeyim.

NARTKAN
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 14 Mart 2008, 15:18 »
Konuyu bölYukarı git

Sinan Albayrak şu an parmaklıklar ardında dizisinde rol alıyor birkaç kez telefonunun  adige melodisi çaldığını duymuştum en azından bu şekilde bile çerkesliğine vurgu yapması hoş bir şey...

Rafet Dzibe
Rafet DZIBE
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 14 Mart 2008, 23:42 »
Konuyu bölYukarı git

Nartkan beye katılıyorum.

Kendinden emin, utanmayan, delikanlıca yaptığı bir hareket.

Yıllar önce Pop sanatçısı Çelik'te ben Çerkesim diye tv.de birçok şey anlattı. Hatta "müziklerimde muhakkak akordiyonu kullanırım, çerkes olduğum için" tarzında konuştu, çok popüler oldu, daha sonraları müziklerinde akordiyonu bıraktı, hoş artık müzikte yapmıyor ya. En son Atatürk Oratoryosunu yaptı, ilk bir-iki yıl azalarak dinlendi. Ama sonra oda tozlu raflara kalktı. Bilen hatırlayan var mı, yok. İnşallah Sinan Taymin bey de unutulanlardan olmaz, yıldızı daha çok parlar ve en azından bizimle ilgisini kesmez, temennisindeyim.

Şopseu.

CircassianPrincess
.
Site Yöneticisi
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Wzidcasem Yipse Wufeğade.

« Yanıtla #3 : 30 Mart 2008, 19:27 »
Konuyu bölYukarı git

.

Rafet Dzibe
Rafet DZIBE
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 31 Mart 2008, 20:20 »
Konuyu bölYukarı git

Sn; Prenses,

Paylaşımın teşekkür ederim.

Allah yolunu açık etsin, başarılarını daim kılsın.

Wopseu.

Wumar
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2010, 07:38 »
Konuyu bölYukarı git

Kendisi ile internet üzerinden bir röportaj yapalım dedik kendiside sağolsun kabul etti, editörümüz soruları gönderdi ama, cevaplar hâlen gelmedi :) hayırlısı bakalım,bekliyoruz

Rafet Dzibe
Rafet DZIBE
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2010, 21:59 »
Konuyu bölYukarı git

Sn.Wumar bey,

Röportaj sonucunu merakla bekliyorum. Ama bence boşuna bekliyoruz... whistling

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.079 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)