E-KAFKASYA
19 Mayıs 2012, 19:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: (¯`·._.· "E-KAFKASYA FORUM" Fesapş - Bziyla Şağaygua - Hoşgeldiniz ·._.·´¯)

Forum Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sizce Türkiye de Ne Kadar Kafkas Kökenli var ?  (Okunma Sayısı 1137 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osqur07
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 10 Ekim 2008, 14:38 »
Konuyu bölYukarı git

BEn 5 milyon ve üstü olduğunu Biliyorum ?

bbugra
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2008, 15:41 »
Konuyu bölYukarı git

3-4 milyon kadar tahminim,
annesi, babannesi, anannesi de kafkas kökenli olanları sayarsanız çok çok daha fazla

« Son Düzenleme: 10 Ekim 2008, 15:44 Gönderen: bbugra » Kayıtlı
gunepss
Site Yöneticisi
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2008, 16:09 »
Konuyu bölYukarı git

"RAPORU MGK HAZIRLATTI
Raporda Kürtler'den Gürcüler'e, Pomaklar'dan Lazlar'a, Boşnaklar'dan Arnavutlar'a kadar bir sınıflandırma yapıldı. Sonuçları kamuoyuna açıklanmayan rapor, 2000 yılında Erciyes, Elazığ Fırat ve Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki öğretim görevlilerine MGK tarafından hazırlattırıldı. Prof. Şaban Kuzgun başkanlığında yürütülen proje kapsamında Türkiye'deki 68 il, ilçe, köy, mahalle ve sokaklar tek tek dolaşıldı. Yapılan çalışmada insanların hangi kökenden, mezhepten ya da tarikattan olduklarının profili çıkarıldı. İşte o rapora göre Türkiye'deki etnik grupların nüfuslarının dağılımı:

ÇERKESLER: Değişik şehirlerde yaşayan Çerkesler de 2.5 milyon civarında ve Çerkesler’in yüzde 80'i Çerkesce'yi unutmuş görünüyor."

raporun tamamını okumak için linke tıklamanız yeterli

http://www.e-kafkasya.com/index.php?option=com_smf&Itemid=58&topic=2016.0

« Son Düzenleme: 10 Ekim 2008, 16:11 Gönderen: badinogo » Kayıtlı
YALNIZ
YALNIZ
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2008, 12:15 »
Konuyu bölYukarı git

ne diyelim 1864den beri yöneticilik üstlenmiş kişileri tebrik ediyorum çerkesler konusunda amaçlarına ulaşmış gibiler izledikleri politikalarla yüzde 80lik kesimin dili unuttuğuna inanmıyorum ya da öyle düşünmek istiyorum.çerkes nüfusunu 5 milyon üzeri diye biliyordum bu mgk mı yalan biz mi abartıyoruz sayımızı.
 eskiler neyse de dilimizi 80den sonraki nesil ne kadar biliyor onu merak ediyorum.durum gerçekten vahim.diller hızlı bir şekilde  yok oluyor dünya kültürü fakirleşiyor çerkes dili buna ne kadar daha dayanacak acaba? 50-100 yıl mı? yoksa....düşünmek istemiyorum üzülmemek için!

ve bir gün bağımsız kafkasya
osqur07
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2009, 23:53 »
Konuyu bölYukarı git

Bence 2,5 milyondan fazladir

khaberdey
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2009, 15:46 »
Konuyu bölYukarı git

"Kafkas kökenli" meselesi biraz garip. Gerçekten kökeninde Kafkasyalılık bulunan insan 10 milyon vardır. 
"Çerkes misin?" dediniğinizde "Babam Kafkas vb." kelime grupları kullanmadan "Ben Kafkasyalıyım-Ben Çerkesim" diyeceklerin sayısı 2 milyondan fazla değildir...

osqur07
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2009, 12:31 »
Konuyu bölYukarı git

khaberdey Kardeşim Cok Cerkez Var ama Cerkezligin unutan inan Cok insan Var

gupse
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 31 Mart 2009, 23:10 »
Konuyu bölYukarı git

halimize üzülmek yerine artık bişeyler yapılması taraftarıyım ve misyonum bu..  wallbash

ubihdi
Çiğ Damlası
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2009, 00:17 »
Konuyu bölYukarı git

Sayıdan çok nitelik üzerinde durulmalı bence. Ve kişilerin etkinlik ve etkililik durumları çok daha önemli. Dünyanın en zengini, en ünlüsü, en akıllısı Kafkasyalı olsa ve bunu her fırsatta söylese o uyuyan yada benliğini unutttuğunu düşündüğümüz insanlar bir anda uyanır. Yakın zamanda uluslararası bir makale yayınlayan var mı? Kafkasya üzerine araştırma yapan bir kaç kişi var başkada yok. Kim mi onlar? Sitelere bakın bütün araştırma yazıları hep aynı kaynak veya kişilerle bitiyor. Biraz daha çalışmam, çok okumam lazım of, of, offfffffff. close_tema

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.082 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)